sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Femeia / Pomul Cunostintei Binelui si Raului - Pacatul / Materia

Femeia pomul cunoasterii
Dupa cum bine se cunoaste din punct de vedere Biblic, femeia prin neascultare fata de Dumnezeu, facand un “pact” a fost foarte usor amagita de catre satan, dar sa nu uitam sa luam in calcul ca la baza acestei caderi in pacat a stat: POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI. Ce insemna acest “POM” al Cunostintei Binelui si Raului si de cine este reprezentat el, cine sau ce se afla in spatele acestui "POM", cu alte cuvinte ce este acest "POM"? Nu poate fi altceva decat: materia de care depindem si care ne inconjoara, cu tot ce cuprinde ea.

Cuvantul Scripturii ne arata foarte clar ca satan este stapanitorul absolut al acesti lumi materiale, al vietuirii in trup, in materie, in timp si in spatiu, in tot ceea ce se vede. In concluzie femeia este predispusa in a cadea mai usor si mai repede in pacat, in mod direct, fiind mai apropiata si in stransa legatura cu materia care devine Pomul Cunostintei Binelui si Raului.


Diavolul L-a dus apoi pe un munte foarte inalt, I-a aratat toate imparatiile lumii si stralucirea lor si I-a zis:"Toate aceste lucruri Ti le voi da Tie, daca Te vei arunca cu fata la pamant si Te vei inchina mie."(Mat.4:8)


In mod contrar Barbatul va cadea in pacat in mod indirect prin intermediul femeii, in acest caz femeia va prelua si va juca rolul Pomului Cunostintei Binelui si Raului, pentru barbat.

Aceste lucruri se pot observa destul de clar citind acest verset Biblic, care este “cheia” tuturor explicatiilor:

"Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit si ca pomul era de dorit ca sa faca pe cineva intelept. A luat deci din rodul lui si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el". ( Geneza 3:6)



FEMEIA / POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI / MATERIA
CARACTERISTICILE NEGATIVE FIRESTI ALE FEMEII



1. Libertatea (insemnand puterea) - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.

2. Vazutul (insemnand privitul) - spre materie, spre lucrurile materiale, spre lucrurile care se vad.

3. Frumusetea (insemnand farmecul)- in materie, fata de lucrurile care se vad, dar si in trup.

4. Cunoasterea (insenmnand intelepciunea) - despre materie, despre lucrurile materiale, despre lucrurile care se vad.

5. Noutatea (insemnand surpriza) - din lucrurile materiale, lucrurile care se vad.

6. Ascunsul (insemnand sinele)- in materie, fata de lucrurile materiale, in lucrurile care se vad, dar si pentru lucrurile imateriale, lucrurile care nu se vad

7. Frica (insemnand slabiciunea) - spre materie, spre lucrurile materiale, dar si pentru lucrurile imateriale, pentru lucrurile care un se vad.

8. Plictiseala (insemnand nestapanire de sine) - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.

9. Dorinta (insemnand placerea) - pentru materie, pentru lucrurile materiale, pentru lucrurile care se vad.

10. Instabilitatea (insemnand indoiala)- in lucrurile imateriale, in lucrurile care nu se vad, dar si fata de lucrurile imateriale, lucrurile care un se vad.

11. Imaginea (insemnand mandria)- fata de lume, fata de lucrurile materiale, fata de lucrurile care se vad.

12. Necredinta (insemnand nesiguranta) - fata de lucrurile materiale, fata de lucrurile care se vad, dar si fata de lucrurile imateriale, lucrurile care un se vad.

13. Perfectiunea (insemnand detaliile ) - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.

14. Starea Activa (insemnand nerabdarea ) - in materie, lucrurile materiale, lucrurile care se vad.

15. Nemultumirea ( insemnand egoismul ) - in materie, in lucrurile materiale, in lucrurile care se vad.


Femeia va fi atrasa si ademenita intotdeauna mai usor spre si de catre materie si lucrurile materiale. Barbatul va fi atrás si ademenit de catre femeie catre materia si lucrurile materiale, dar barbatul dintotdeauna va avea inclinatia, puterea si tendinta catre lucrurile imateriale, lucrurile care un se vad, adica spre Dumnezeu, reprezentand ca si putere, partea de duh a omului. Femeia poate fi mantuita doar prin barbat. Barbatul este capul femeii, precum Cristos este capul barbatului.
Dar vreau sa stiti ca Hristos este Capul oricarui barbat; ca barbatul este capul femeii si ca Dumnezeu este Capul lui Hristos.(1Cor.11:3)


Toate aceste caracteristici negative ce tin de firea omului dispar atat la femeie cat si la barbat, atata timp cat cei doi se vor afla, pe calea lui Dumnezeu asa cum scriptura ne spune ca :

Nu mai este nici iudeu, nici grec; nu mai este nici rob, nici slobod; nu mai este nici parte barbateasca, nici parte femeiasca, fiindca toti sunteti una in Hristos Isus. (Gal.3:28)







0 comments:

Trimiteți un comentariu